Esol Banner

Greece 2.0

Η δράση «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες»

υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών Προϊόντων

Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών Προϊόντων

Περιγραφή Επαγγέλματος

Το πεδίο εφαρμογής γνώσεων και δεξιοτήτων αναφέρεται στο γνωστικό αντικείμενο του ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ.

Το Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών Προϊόντων αποτελεί στέλεχος του τμήματος πωλήσεων και παράγοντα ζωτικής σημασίας προώθησης των προϊόντων, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο αυτές δραστηριοποιούνται. Είναι το στέλεχος το οποίο :

  • - Αναζητά τον υποψήφιο πελάτη, τον επισκέπτεται στο χώρο του και τον "διεκδικεί" παρουσιάζοντας την ελκυστική του προσφορά,
  • - Προωθεί τις πωλήσεις προϊόντων ή υπηρεσιών στην αγορά για λογαριασμό επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα,
  • - Επιλύει συνεχώς προβλήματα και ταυτόχρονα συμβουλεύει τον πελάτη του, κατευθύνοντάς τον στη σωστή επιλογή,
  • - Φροντίζει τη διατήρηση και διάχυση της φήμης του προϊόντος του καθώς και την μετεξέλιξη της μάρκας του σε σύμβολο, που ξεφεύγει από τη λειτουργική της αποστολή και συνταυτίζεται με τις αξίες και την προσωπικότητα των υποψηφίων πελατών.
  • - Συμβάλει στην ενδυνάμωση των τμημάτων της επιχείρησης, όπως το μάρκετινγκ, η παραγωγή, οι προμήθειες, τα logistics κ.λπ. για τα άτομα που κινούνται και εργάζονται στο «εσωτερικό» περιβάλλον της επιχείρησης.
  • - Συμβάλει στην ενδυνάμωση του τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών και εισπράξεων – πιστωτικού ελέγχου για θέματα που αφορούν τις συναλλαγές της επιχείρησης (π.χ. φερεγγυότητα πελατών, συνεργατών, προμηθευτών) και την τήρηση των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων (αξιοποιώντας τις προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες κ.λπ.)

Το Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών Προϊόντων αναλαμβάνει το ρόλο της προώθησης και να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα–οφέλη του προϊόντος με απόλυτο στόχο τη σωστή και ολοκληρωμένη πώληση του. Είναι ο σημαντικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην επιχείρηση που εκπροσωπεί και στον πελάτη που «εξαντλεί» την στρατηγική διατήρησης, ανάπτυξης και μεγιστοποίησης των αποτελεσμάτων πωλήσεων που αναμένεται από αυτόν, ενώ παράλληλα αποτελεί τον ανατροφοδότη της επιχείρησης παρέχοντας πληροφορίες για την αγορά και τον ανταγωνισμό που καθιστούν την επιχείρηση περισσότερο ενημερωμένη και ανταγωνιστική. Ο ρόλος του Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών Προϊόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς στις περιπτώσεις μεγάλων εταιριών εκτός από την ενημέρωση και συμβουλευτική που προσφέρει στους πελάτες, επιπλέον προωθεί την εικόνα και τη φήμη των προϊόντων αλλά και της ίδιας της εταιρίας στους πελάτες. Ο ρόλος του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικός σε περιπτώσεις όπου τα προϊόντα είναι υψηλής τεχνολογίας, έχουν υψηλή τιμή, παρουσιάζουν ανάγκη επεξήγησης ή προσαρμογής στις ανάγκες/ επιθυμίες των πελατών.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υποψηφίων.

Ο υποψήφιος αποκτά πιστοποιητικό συμμόρφωσης μετά από επιτυχημένη εξέταση.

Η διάρκεια του πιστοποιητικού είναι 10 χρόνια.

Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας αποκτά :

  • - Απόδειξη των επαγγελματικών του προσόντων
  • - Επαγγελματική ταυτότητα, Εφόδιο εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο
  • - Αυτοπεποίθηση

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι:

Οι εθνικοί φορείς διαπίστευσης όλων των ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν να υποστηρίζουν την αποδοχή στη χώρα τους, των εκθέσεων δοκιμών, των βεβαιώσεων και των πιστοποιητικών, που εκδίδουν οι διαπιστευμένοι από το Ε.ΣΥ.Δ. φορείς και εργαστήρια, και να τις αναγνωρίζουν ως ισότιμες προς τις εκθέσεις, τις βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά των εργαστηρίων και φορέων που έχουν διαπιστεύσει οι ίδιοι.

Η παραπάνω αναγνώριση επεκτείνεται αυτόματα σε παγκόσμια κλίμακα, με τις διμερείς συμφωνίες που ισχύουν μεταξύ της ΕΑ και των φορέων διαπίστευσης των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών (Η.Π.Α., Καναδάς, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία κλπ.).


PROFESSIONAL EXPERTS - Food & Beverages

Butcher


Artisan of meat who deals with the cutting of the carcass into pieces for wholesale or retail sale, boning, grooming and presentation for marketing-selling...

Waiter


Care for the proper preparation of the venue, to provide the appropriate service, serving dishes and drinks to customers…

Food and beverage production technician


Performs the necessary tasks throughout the chain of production process using utensils and equipment, in order to produce healthy and safe foods...

Organic Marketing Manager


Carries out tasks associated with searching, supply, distribution and finally the marketing of organic products…

Food Marketing Manager


Participates in marketing surveys, in analyzing the market movement and prediction of sales volume that can be achieved, in the processes of planning...

Food safety and quality Manager


Involved in the handling of food and beverages in establishments engaged in one or more of the following activities: preparation, processing...

Sommelier


Professional engaged in the food-wine business and is responsible for the provision of specialised advice to clients with respect to the matching of culinary flavors with the selection of wines and beverages...

Apiculturist


Deals with breeding of bees for the production of i.e. honey, beeswax, Royal Jelly and other products…

Technical Operator in Cured Meat Industries - Meat Blend Production


Meat craftsman who deals with the cutting of the carcass in pieces for wholesale or retail sale...

Technical Operator in Cured Meat Industries – Packaging Technician


Upgrade their skills in the application of hygiene rules and Packaging of meat products and the use of new types of packaging

Scientific/technical food and beverage business operators


Performs the necessary work throughout the chain of production process using utensils and mechanical equipment...

Technician in Dairy - Cheese Production


Qualified professional, who is employed in the production of various forms of standardized or processed milk...

Food and Beverage Operator (Food health and safety)


Is involved in the handling of food and beverages in establishments engaged in one or more of the following activities…

Barista


Γνωρίζει όλες τις ποικιλίες καφέ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τους τρόπους επεξεργασίας και ελέγχου ποιότητας καθώς και την συντήρηση των μηχανών και των εργαλείων καφέ.

Στέλεχος Εστίασης - Διοίκησης μονάδων εστίασης


Έχει την συνολική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία μιας μονάδας εστίασης.

Στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων


Έχει σφαιρικές γνώσεις για τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων, γνωρίζοντας όλα τα στάδια έως και την εμπορία.

Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών Προϊόντων


Αναλαμβάνει το ρόλο της προώθησης και να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα–οφέλη του προϊόντος με απόλυτο στόχο τη σωστή και ολοκληρωμένη πώληση του.

News

x

What do you want to search?