Το Πρότυπο ISO 22000:2018 εφαρμόζεται από βιομηχανίες τροφίμων και είναι η πλέον ολοκληρωμένη λύση για την Διαχείριση της Ασφάλειας, από τη φάση της Πρωτογενούς Παραγωγής μέχρι και την τελική φάση Παρασκευής, Αποθήκευσης και Διακίνησης των τροφίμων.
Δρα προληπτικά, προστατεύοντας την επιχείρηση αφενός από υλικές ζημίες λόγω παραγωγής, διακίνησης μη ασφαλών τροφίμων, αλλά και ηθικές ζημίες από πιθανές αρνητικές συνέπειες στην υγεία του καταναλωτή.
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Το ISO 22000 μπορεί να εφαρμοστεί από τους ενδιαφερόμενους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, καθώς και σε εταιρείες συναφείς με τις δραστηριότητες αυτών, δηλαδή:
- Παραγωγούς τροφίμων
- Παραγωγούς ζωοτροφών
- Πρωτογενής παραγωγή
- Μεταφορά, αποθήκευση
- Χονδρικό και λιανικό εμπόριο
- Βιομηχανία υλικών συσκευασίας, υλικών καθαρισμού και προσθέτων
ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Η Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων εξασφαλίζει την δέσμευση της Εταιρείας για συνεχή προσπάθεια μείωσης της πιθανότητας εισαγωγής κινδύνων στο τρόφιμο και για την βελτίωση της διαδικασίας παραγωγής του.
- Προσδιορισμός και έλεγχος των κινδύνων ασφάλειας τροφίμων.
- Αποφεύγετε τις ανακλήσεις και τον χαμένο χρόνο μέσω της εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών για την ασφάλεια των τροφίμων.
- Αντιμετωπίζετε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, προσαρμόζοντας το ISO 22000 στις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.
- Ενισχύετε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με παγκόσμια αναγνώριση της ασφάλειας των προϊόντων, των διαδικασιών και των υπηρεσιών.
- Συστηματική διαχείριση για τήρηση της νομοθεσίας για την Ασφάλεια Τροφίμων.
Υπό έγκριση