Esol Banner

Greece 2.0

Η δράση «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες»

υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Τεχνίτης γαλακτοκομίας - τυροκομίας

Τεχνίτης γαλακτοκομίας - τυροκομίας

Περιγραφή Επαγγέλματος

Ο Τεχνίτης Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας είναι ο τεχνικά καταρτισμένος επαγγελματίας, ο οποίος απασχολείται στη παραγωγή διαφόρων μορφών τυποποιημένου ή μεταποιημένου γάλακτος (φρέσκο, παστεριωμένο υψηλής παστερίωσης, UHT, συμπυκνωμένο, σκόνη κλπ), ή προϊόντων αυτού (βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυρί, γιαούρτη, επιδόρπια γάλακτος κλπ), που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Περισσότερα

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υποψηφίων.

Ο υποψήφιος αποκτά πιστοποιητικό συμμόρφωσης μετά από επιτυχημένη εξέταση.

Η διάρκεια του πιστοποιητικού είναι 10 χρόνια.

Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας αποκτά :

  • - Απόδειξη των επαγγελματικών του προσόντων
  • - Επαγγελματική ταυτότητα, Εφόδιο εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο
  • - Αυτοπεποίθηση

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι:

Οι εθνικοί φορείς διαπίστευσης όλων των ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν να υποστηρίζουν την αποδοχή στη χώρα τους, των εκθέσεων δοκιμών, των βεβαιώσεων και των πιστοποιητικών, που εκδίδουν οι διαπιστευμένοι από το Ε.ΣΥ.Δ. φορείς και εργαστήρια, και να τις αναγνωρίζουν ως ισότιμες προς τις εκθέσεις, τις βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά των εργαστηρίων και φορέων που έχουν διαπιστεύσει οι ίδιοι.

Η παραπάνω αναγνώριση επεκτείνεται αυτόματα σε παγκόσμια κλίμακα, με τις διμερείς συμφωνίες που ισχύουν μεταξύ της ΕΑ και των φορέων διαπίστευσης των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών (Η.Π.Α., Καναδάς, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία κλπ.).


ΕΣΥΔ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ - Τρόφιμα & Ποτά

Κρεοπώλης


Τεχνίτης κρέατος ο οποίος ασχολείται με την κοπή του σφαγίου σε τεμάχια για χονδρική ή λιανική πώληση, την αποστέωση, την περιποίηση και παρουσίαση προς εμπορία - πώληση...

Σερβιτόρος


Φροντίζει για την προετοιμασία του χώρου εστίασης-αναψυχής, ώστε να παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες σερβιρίσματος εδεσμάτων και ποτών στους πελάτες...

Τεχνικός παραγωγής Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών


Εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες σε όλη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας χρησιμοποιώντας σκεύη και μηχανολογικό εξοπλισμό, με σκοπό να παρασκευάσει τρόφιμα υγιεινά και ασφαλή,...

Στέλεχος Διαχείρισης Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων


Διεκπεραιώνει εργασίες, σχετικές με την αναζήτηση, προμήθεια, διακίνηση και τέλος την εμπορία των βιολογικών προϊόντων...

Υπεύθυνος Marketing Τροφίμων


Eργαζόμενος που συμμετέχει σε έρευνες μάρκετινγκ, στην ανάλυση της κίνησης της αγοράς και στη πρόβλεψη του όγκου των πωλήσεων...

Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων


Εργαζόμενος που εμπλέκεται στο χειρισμό τροφίμων και ποτών, σε επιχειρήσεις που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες...

Οινοχόος


Απασχολείται στις επιχειρήσεις επισιτισμού-οίνου και είναι υπεύθυνος για την παροχή εξειδικευμένων συμβουλών ως προς το ταίριασμα των γαστρονομικών γεύσεων με την επιλογή των οίνων και ποτών...

Μελισσοκόμος


Tο άτομο που ασχολείται με τη μελισσοκομία, δηλαδή με την εκτροφή των μελισσών για την παραγωγή μελιού, κεριού, βασιλικού πολτού και άλλων προϊόντων.

Τεχνικός Χειριστής Αλλαντοβιομηχανίας- παραγωγής χαρμανιών


Εργαζόμενος – τεχνίτης κρέατος ο οποίος ασχολείται με την κοπή του σφαγίου σε τεμάχια για χονδρική ή λιανική πώληση.

Τεχνικός Χειριστής Αλλαντοβιομηχανίας – τεχνικός συσκευασίας


Απευθύνεται σε τεχνίτες και εργατοτεχνίτες εργαζόμενους στο τμήμα συσκευασίας προϊόντων κρέατος,

Επιστημονικοί/Τεχνικοί Υπεύθυνοι Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών


Εργαζόμενος ο οποίος εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες σε όλη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας χρησιμοποιώντας σκεύη και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Τεχνίτης γαλακτοκομίας - τυροκομίας


Απασχολείται στη παραγωγή διαφόρων μορφών τυποποιημένου ή μεταποιημένου γάλακτος ή προϊόντων αυτού.

Χειριστής Τροφίμων και Ποτών


εργαζόμενος που εμπλέκεται στο χειρισμό τροφίμων και ποτών, σε επιχειρήσεις που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες...

Barista


Γνωρίζει όλες τις ποικιλίες καφέ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τους τρόπους επεξεργασίας και ελέγχου ποιότητας καθώς και την συντήρηση των μηχανών και των εργαλείων καφέ.

Στέλεχος Εστίασης - Διοίκησης μονάδων εστίασης


Έχει την συνολική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία μιας μονάδας εστίασης.

Στέλεχος επιχειρήσεων τυποποίησης μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων


Έχει σφαιρικές γνώσεις για τον κλάδο των αγροτικών προϊόντων, γνωρίζοντας όλα τα στάδια έως και την εμπορία.

Στέλεχος Πωλήσεων Οινοποιητικών Προϊόντων


Αναλαμβάνει το ρόλο της προώθησης και να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα–οφέλη του προϊόντος με απόλυτο στόχο τη σωστή και ολοκληρωμένη πώληση του.

Ανακοινώσεις - Νέα

x

Τι θέλετε να αναζητήσετε;