Esol Banner

Greece 2.0

Η δράση «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες»

υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Τεχνίτης Στεγανοποίησης Κτηρίου

Τεχνίτης Στεγανοποίησης Κτηρίου

Περιγραφή Επαγγέλματος

Τεχνίτης στεγανοποίησης ορίζεται το εργατοτεχνικό και τεχνικό προσωπικό που έχει την κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση στην εκτέλεση των βασικών εργασιών στεγανοποίησης, και στις επικουρικές προς αυτήν εργασίες όπως είναι της ξηράς δόμησης, των δομικών ενισχύσεων και αποκαταστάσεων, των χρωματισμών και επικαλύψεων προστασίας δομικών στοιχείων, σε κτήρια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και έργα υποδομών.

Η στεγανοποίηση αποτελεί μια από τις βασικότερες εργασίες για τη θωράκιση του κτιριακού περιβλήματος από τις καιρικές επιδράσεις, τη βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης και τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Περισσότερα

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία Πιστοποίησης θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 18ο έτος της ηλικίας τους και να πληρούν τα κριτήρια μίας από τις παρακάτω πιθανές διαδρομές, που παρουσιάζονται στον πίνακα:

Πιθανές Διαδρομές Προαπαιτούμενα

  • 1η Διαδρομή Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο – Κάτοχος διπλώματος αντίστοιχης ειδικότητας ΙΕΚ – 1 έτος επαγγελματικής εμπειρίας.
  • 2η Διαδρομή ΣΕΚ ή ΕΠΑΣ αντίστοιχης ειδικότητας – Κάτοχος διπλώματος αντίστοιχης ειδικότητας ΙΕΚ – 6 μήνες επαγγελματικής εμπειρίας.
  • 3η Διαδρομή ΣΕΚ ή ΕΠΑΣ αντίστοιχης ειδικότητας – 1 έτος επαγγελματικής εμπειρίας.
  • 4η Διαδρομή Υποχρεωτική εκπαίδευση – 7 έτη επαγγελματική εμπειρία

Ο υποψήφιος αποκτά πιστοποιητικό συμμόρφωσης μετά από επιτυχημένη εξέταση.

Η διάρκεια του πιστοποιητικού είναι 10 χρόνια.

Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας αποκτά :

  • - Απόδειξη των επαγγελματικών του προσόντων
  • - Επαγγελματική ταυτότητα, Εφόδιο εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο
  • - Αυτοπεποίθηση

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι:

Οι εθνικοί φορείς διαπίστευσης όλων των ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν να υποστηρίζουν την αποδοχή στη χώρα τους, των εκθέσεων δοκιμών, των βεβαιώσεων και των πιστοποιητικών, που εκδίδουν οι διαπιστευμένοι από το Ε.ΣΥ.Δ. φορείς και εργαστήρια, και να τις αναγνωρίζουν ως ισότιμες προς τις εκθέσεις, τις βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά των εργαστηρίων και φορέων που έχουν διαπιστεύσει οι ίδιοι.

Η παραπάνω αναγνώριση επεκτείνεται αυτόματα σε παγκόσμια κλίμακα, με τις διμερείς συμφωνίες που ισχύουν μεταξύ της ΕΑ και των φορέων διαπίστευσης των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών (Η.Π.Α., Καναδάς, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία κλπ.).


ΕΣΥΔ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ - Μονώσεις - Μονωτές

Τεχνίτης Θερμομόνωσης


Εργατοτεχνικό και τεχνικό προσωπικό που έχει την κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση στην εκτέλεση των βασικών εργασιών θερμικής μόνωσης...

Τεχνίτης Ξηράς Δόμησης


Ασχολείται κυρίως με την διαμόρφωση εσωτερικών χώρων κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, νοσοκομείων...

Τεχνίτης Στεγανοποίησης Κτηρίου


Εργατοτεχνικό και τεχνικό προσωπικό που έχει την κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση στην εκτέλεση των βασικών εργασιών στεγανοποίησης...

Επιβλέπων Συνεργείου Τεχνικών Μόνωσης


Ορίζεται το τεχνικό προσωπικό που έχει την κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση στην εκτέλεση των βασικών εργασιών του τεχνικού μόνωσης – μονωτή...

Ανακοινώσεις - Νέα

x

What do you want to search?